Segítünk a legtöbbet kihozni a videojáték élményéből

Szeretsz videojátékokkal játszani? Nem vagy egyedül; sokan minden korosztályból részt vesznek ebben a szórakoztató tevékenységben, hogy maguk mögött hagyják a gondjaikat. De előfordulhat, hogy a videojátékoknak vannak olyan aspektusai, amelyeket nem értesz. Ez a cikk elmagyarázza mindazt, amit tudnod kell róluk.

Legyél tisztában az ESRB-besorolással. A filmekhez hasonlóan a videojátékok is rendelkeznek minősítésekkel. Ezek a besorolások tájékoztatnak arról, hogy milyen célközönségnek szánják a játékot, amellyel játszani készülsz. Ha kiskorúaknak vásárolsz videojátékokat, fontos, hogy megismerkedj a minősítési és figyelmeztetési rendszerrel.

Ha te szülő vagy, mindenképpen ellenőrizd a videojátékok ESRB-besorolását, mielőtt megvásárolnád a gyermekednek. Sok videojáték tartalmaz néhány nagyon véres pillanatot és/vagy csúnya nyelvezetet és szexuális célzásokat. Ha aggódsz amiatt, hogy gyermeked ilyen dolgokat tapasztal, ismerd meg a minősítési rendszert, és vásárolj ennek megfelelően.

Készíts videojáték-menetrendet gyermekeid számára. A kötelező házi feladathoz hasonlóan ez a videojáték-időbeosztás is segít kontrollt gyakorolni a fiatal szokásai felett. Ha az időpontok meg vannak határozva, tartsd be az ütemtervet. Ne hátrálj meg a nyafogás vagy könyörgés miatt. A beosztás csak akkor hatékony, ha betartod.

Ha sportjátékkal játszotok, és még nincs tapasztalat a játékkal kapcsolatban, állítsd a nehézségi szintet újoncra. Ez segíteni fog abban, hogy elsajátítsd a játék egyedi jellemzőit, és megtanulj közlekedni a pályán. Ha ennél magasabbra állítod, akkor valószínűleg frusztrált leszel, és nem fogod jól érezni magad.

Ne félj a vereségtől. Természetes, hogy olyan ellenfelek ellen akarsz játszani, akik a te tudásszinteden vagy annál alacsonyabb szinten vannak. Elvégre nem szórakoztató állandóan veszíteni! Ennek a stratégiának azonban van egy nagy hátránya - nincs ösztönzés arra, hogy jobbá válj. Ha olyanok ellen játszol, akik jobbak nálad, tanulni fogsz a hibáidból, és pillanatok alatt az ő szintjükre kerülsz.

Mielőtt új videojátékkal játszol, olvasd el a csaláskönyvet. A legtöbb játéknak van külön megvásárolható könyve. Érdemes ezt megtenned, és elolvasnod, mielőtt játszol, vagy akár játék közben is. Így a legtöbbet hozhatod ki a játékból.

Legyél tisztában az online játék rejtett veszélyeivel. Előfordulhat, hogy havi hozzáférési díjat kell fizetned. Ha gyermeked kéri, hogy csatlakozzon egy online játékközösséghez, győződj meg róla, hogy tisztában vagy azzal, hogy ez mennyibe kerülhet. Ha úgy döntesz, hogy hagyod gyermekedet játszani, számold össze, hogy mennyi lesz a díj. Megéri a költség?

Összefoglalva, ha ezt a cikket olvasod, valószínűleg szívesen játszol videojátékokkal. Talán ez az életed nagy részét képezi, vagy talán csak egy hobbi, amit szabadidődben űzöl. Akárhogy is, a fenti cikk tanácsainak felhasználásával mindenképpen hasznodra válik.