Gyűrűk kora

Hát nem is tudom, hol kezdjem. Elég messzire nyúlik vissza a jegygyűrűk története. Lehetséges, hogy nem is tudnám  pontosan megmondani. Tény, ami tény, hogy nagyon-nagyon régről ered a gyűrű története. El se képzelnénk, hogy eleinte milyen anyagokból készítették ezeket az ékszereket. Próbálkoztak a papiruszon keresztünk az elefántcsonton keresztül a vason, bronzon át egészen a napjainkban használatos ezüstig, aranyig.

Az elsődleges gyűrűk persze közel se voltak olyan tartósak, mint a mai darabok.

Hazánkban azért eléggé be tudjuk lőni, hogy mikortól terjedt el a gyűrűk használata,egészen pontosan ez a időintervallum az 1800-as évekre tehető.

Egész érdekes elgondolkodni azon, hogy a kezdetleges karikagyűrűk idejében a korai modern nyersanyagnak. Mikor kezdett elterjedni a jegygyűrűk fogalma, egyre inkább törekedtek a készítők arra, hogy minél költségesebb agyagokból készítsék el, így juthatott eszükbe az ezüst felhasználása is. Abban a korban a hölgyek előnyösebb helyzetben voltak, ugyanis nem volt ritka, sőt elfogadott volt, hogy akár több lovag is elhalmozhatta őket figyelmességükkel.

Ez a mostani monogám párkapcsolatokból álló világban elképzelhetetlennek tűnik. Azért azt az érdekességet érdemes megjegyezni, hogy ha határozottabb szándékú szerelmes ifjú került a képbe, akkor ő kifejezte szándéka komolyságát egy aranyból készült gyűrűvel. Ebben az esetben természetesen az ezüstből készült karikák viselése már nem volt jellemző, ezzel is kifejezve a többi lovag számára, hogy már elköteleződött a pár egymás iránt. Innen ered az a kifejezés, hogy a lányzót elgyűrűzték.

jegygyűrű gyűrű

A gyűrűk jelentése

Minden háznál más a tradíció, így a gyűrűk elnevezése is különböző lehet. Lényeges viszont azt tudni, hogy hogy is van ez valójában. Az ujjunkon hordott ékszer a karikagyűrű elnevezést kapta, vagy ha pontosabbak akarunk lenni, akkor az esküvőgyűrű kifejezést használták rá korábban. Ez a név igazolta azt a gyűrűt, amit a szerelmesek a menyegző egy momentumától viseltek. Erőteljes jelentést tulajdonítottak ennek az ékszernek, hisz az egyházi esküvői szertartáson a házasság intézményét bizonyította.

Még egy érdekesség!

Ha a kedvesed eljegyez, akkor a jegyesség ideje alatt a gyűrűt a bal kézen szokás viselni, viszont az esküvőt követően átkerül a jobb kezünkre.

Az örökké tartó szerelem jelképe

Ha eljegyzés, azzal együtt jár a gyűrű, ha gyűrű, akkor már csak egy lépés választ el a házasodástól! A jegygyűrű a szenvedélyt, az odaadást jelképezi, az örökre összetartozást, az elkövetkezendő együtt töltött boldog életet. A kör alak azt jelképezi, hogy végtelen, el nem múló érzéseink vannak egymás iránt, szüntelen, az örökkévalóságig. Pont ezért nagy jelentőséget tulajdonítanak a párok a megfelelő ékszerek kiválasztásának, ugyanis a legjobb esetben életünk végéig ott fog csillogni az ujjunkon. Talán ez az egyetlen ékszer, melyet a legtöbb ember még lefekvéskor sem távolít el magáról.

Éppen ezért kiemelt fontosságú, hogy milyen a megfelelő ékszer számunkra, kedvesünk számára, mert ez lesz az az ékszer rajtunk, mely örökre szól. Több alkalommal felmerül kérdésként, hogy mindenképpen nagyban hasonlónak kell lennie-e egymáshoz a pár gyűrűjének, muszáj-e követni ezt a tendenciát. Az is fel szokott merülni, hogy milyen anyagból legyen az ékszer, muszáj-e aranynak lennie?

Ezekre a kérdésfelvetésekre nem egyszerű választ adni, merthogy ahány ember, annyi elképzelés a témát illetően. Egy dologban azonban egyetérthetünk: legyen karika, gyémánt, eljegyzési, biztosan ez lesz az az ékesség rajtunk, aminek nagy jelentőséget tudatosítunk életünk során, értékes számunkra!

Partnerek:

A tisztítás során alkalmazott eszközeinkkel mélyen portalanítjuk, alaposan a szálak tövéig mossuk, egytárcsás súrológép sampon keféjével tisztítjuk, centrifugázzuk és a szárító kabinban szárítjuk az Önök által ránk bízott szőnyegeket. A foltokat és a beszáradt szennyeződéseket célirányosan a kívánt területen vegyszeresen előkezeljük, hogy a mosás során ezek a foltok is eltűnjenek. Az illatosított mosó- és öblítő szereinknek köszönhetően a centrifugálás és a gyors ventillátoros szárítást követően a kitisztított szőnyegeknek friss illata lesz. Gyapjú szőnyeg tisztítását csak a megrendelő saját felelősségére vállaljuk, mert az alkalmazott technológia során elszíneződhet. Amennyiben sérült (szakadt, hiányos, sérült szegélyű, stb.) szőnyeget veszünk át, a szőnyeg további állapotáért felelősséget nem vállalunk, a megrendelő saját felelősségére végezzük el a tisztítást. Amikor a szőnyegtisztítás elkészült a megrendelőt telefonon értesítjük. Az értesítéstől számított 15 napig áll módunkban a szőnyeget díjmentesen tárolni. Ezt követően a tárolási díj a számla végösszegének 1%-a naponta. Ha az értesítést követő 45. napon a tisztított szőnyeget nem veszik át, a szőnyeg értékesítésre kerül!