Minden itt, amit a személyes fejlődéssel kapcsolatban tudni kell

Ne hagyd, hogy a tudás hiánya bármiben is hátráltassa a személyes fejlődésedet. Mindent meg lehet tanulni. Sok olyan dolog van, amiben nem vagy elégedett. Sok dolog van, amit idővel megtehetsz, hogy elérd a céljaidat. Ez a cikk rengeteg gyakorlati tippet és tudást ad, hogy ezt meg is valósíthasd.

Pszichológiai tény, hogy fokozatosan egyre jobban hasonlítunk arra, amit folyamatosan nézünk. Más szóval a rögeszméd hamarosan a valóságoddá válik. Ha hagyod, hogy a kudarcaidon és a depresszióidon rágódj, akkor a láncok, amelyek megkötnek téged, csak egyre erősebbek és szorosabbak lesznek. Ha azonban a jövőbeli sikereken - és a képes példaképeken - rágódsz, akkor átalakulhatsz azzá az emberré, aki lenni szeretnél. A gondolkodásmód kulcsfontosságú a sikerhez.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy írd le mindazt, amit szeretsz magadban. A depressziós embereknél néha azért alakul ki olyan erőteljes, negatív kép önmagukról, mert csak azt látják, ami nem tetszik nekik. Ha leírsz egy listát arról, hogy mit szeretsz magadban, az segíthet abban, hogy más, pozitívabb fényben lásd magad.

A sikerhez hét lépés vezet. Az első az, hogy van irány, a második pedig az, hogy tudjuk, hol van a cél. A harmadik kulcs az, hogy tudjuk, mikor kell cselekedni. Negyedik, reagálj, amikor egy helyzet erre késztet. Ötödször, gyorsíts, amikor képes vagy rá, hogy közelebb kerülj a céljaidhoz. Hatodszor, fejezd be, amit elkezdtél. Végezetül, a folyamatos siker garantálása érdekében ismételd meg a fenti lépéseket.

Ne félj a változástól. Sok ember megalapozottan fél a változástól. Elvégre miért változtatnál valamin, ha kényelmesen érzed magad? A probléma az, hogy a világ folyamatosan változik, akár változunk vele együtt, akár nem. Ahelyett, hogy a komfortzónát keresnéd, fogadd el a változást. Tanulj belőle, és hamarosan képes leszel alkalmazkodni bármihez, amit a világ eléd vet!

Próbáld meg élvezni az étkezéseidet azzal, hogy lassabban eszel. Ez nem csak az emésztést segíti, de időt adhat arra is, hogy valóban megkóstold és élvezd az ételt. Nem kell mindig sietned, amikor eszel; próbáld meg kihasználni ezt az időt arra, hogy pihenj és feltöltődj táplálékkal.

Határozz meg egyértelmű célokat! Az, hogy képes vagy megfogalmazni a céljaidat, az egyik első lépés a célok eléréséhez. Akár a fogyásra, akár az éneklés megtanulására összpontosítasz, világosan meg kell határoznod magadban, hogy mik azok. Azzal, hogy világosan azonosítod a céljaidat, növeled az elérésük esélyét.

Adj vissza bizonyos részeket magadból azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rád - a családodnak és a barátaidnak. Határozd meg azokat a konkrét viselkedésformákat, szokásokat és gondolatokat, amelyek a legjobb tulajdonságaidat és odaadásodat elveszik azoktól, akik a legjobban szeretnek téged, majd tegyél tudatos erőfeszítéseket, hogy kiiktasd ezeket a negatív aspektusokat a jellemedből.

A depresszió arra késztetheti az embereket, hogy visszavonuljanak a megszokott rutinjaiktól, tevékenységeiktől és társas csoportjaiktól. Mellesleg, amikor a legnagyobb a kísértés, hogy megszakítsd a kapcsolataidat, pontosan akkor kell minden erődet összeszedned, és továbbra is részt venned, akár úgy érzed, hogy képes vagy rá, akár nem. Értsd meg, hogy az elszigetelődés csak még több fájdalmat és stresszt okoz. Megkeresheted a barátaidat vagy a családodat, és megkérheted őket, hogy adják meg a motivációt és a támogatást, ami ahhoz szükséges, hogy a szokásos tevékenységeid mellett maradj.

Javítsd önbecsülésedet azzal, hogy reális testképet alakítasz ki magadról. A modellek, színészek és színésznők abból élnek, hogy jól néznek ki, és minden idejüket, valamint pénzüket az irreális "külső" megszerzésére fordítják. Amit ők maguknak nem tudnak elérni, azt professzionális sminkeléssel, ezt mind plasztikai műtétekkel érik el. Ne hasonlítsd magad egy hamis képhez. Ne feledd, te egy valódi ember vagy!

A személyes fejlődés csak az, személyes. Olyasmi, amit csak te tudsz megtenni, és csak te tudsz elsajátítani. Ahogy ez a cikk is megmutatta neked, rengeteg dolog van, amit megtehetsz, ha meghozod a személyes döntést, hogy fejlődni akarsz. Mindössze egy kis tudás és idő kell hozzá.