Hogyan lehet könnyebbé tenni az önsegítést!

Az érettség, az intelligencia, a másokkal való kijövés képessége; ezek mind a személyes fejlődés mérföldkövei, amelyek általában az élet során történnek. Azonban olyan döntéseket hozhatsz, amelyek az általad választott irányba terelik a fejlődésedet. Ez nehezebb, mintha csak hagynád, hogy a természetes változások bekövetkezzenek, de az, hogy valóban fejlődj, aki vagy, megéri a munkát. Ez a cikk segít neked ebben a munkában.

Egy nagyszerű tipp, ami segíthet a személyes fejlődésedben, hogy kezdd el építeni az önbizalmadat. Az önbizalom óriási hatással lehet mindenre, amit teszel. Számos módja van az önbizalmad növelésének, például ha formába hozod magad, szép ruhákat veszel, vagy új emberekkel ismerkedsz.

A stressz az, ami gyakran leviszi a boldogságot. Amikor stresszel kell megküzdenünk, az fizikai és mentális értelemben is megviseli a testünket. Meg kell küzdened a téged zavaró stresszel, mielőtt elérhetnéd a céljaidat. Állítson be minden nap egy időt a pihenésre, hogy kitisztítsd a gondolataidat, és egyedül legyél. Ha van időd felfrissülni, az megnyugvást adhat neked, és javíthatja az önképedet.

A céljaidra és törekvéseidre építve, hogy jobb emberré válj, vagy akár új dolgokat érj el és hódíts meg, képzettnek kell maradnod, és folyamatosan bővítened kell a tudásbázisodat. Ezt elérheted a hagyományos formális oktatással vagy nem hagyományos módszerekkel. Az elméd és a tested stimulálásával egy lépéssel közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy azzá válj, aki lenni szeretnél.

Akár spirituális, akár vallásos vagy ateista vagy, keress egy magasabb erőt, amely útmutatást adhat neked, miközben magadról, az identitásodról és a céljaidról gondolkodsz, hogy ki akarsz lenni. A felsőbb erődnek nem kell egy konkrét istenségnek lennie; az emberiség kollektív írásai és történetei jó példaként szolgálhatnak valami olyasmire, ami nagyobb nálad. Lehet, hogy a szentírások, az irodalom vagy a közmondások felfedezése segíthet abban, hogy megteremtsd önmagad.

Ahelyett, hogy hagynád, hogy az apró szokások hólabdává váljanak és komoly kapcsolatpróbává váljanak, próbáld meg másképp értékelni a partnered sértő vagy nemkívánatos viselkedését. Például ne neheztelj a házastársadra azért, mert nem a te igényes elvárásaidnak megfelelően takarítja a vécét. Ehelyett koncentrálj inkább arra, hogy milyen szépen rendben tartja a füvet, vagy hogy mennyire hálás, hogy egyáltalán beszáll a munkába!

Vannak, akik sok időt töltenek imádkozással vagy beszélgetéssel, de elfelejtenek időt szánni a meghallgatásra. Minden nap szánj 20 percet arra, hogy elgondolkodj az életeden és azon, hogy mit érzel vele kapcsolatban. Tedd ezt egyedül, hogy valóban mélyebben megértsd, ki vagy belül és kívül.

Ügyelj arra, hogy nagyon rendszeres időközönként nyomon kövesd a fejlődésedet. Sok egészségügyi és fitneszcélhoz léteznek okostelefonra készült alkalmazások, amelyek segíthetnek. Más fejlesztések esetében egy egyszerű táblázattal vagy grafikonnal saját nyomkövetőt készíthetsz. Ez segít abban, hogy lásd, milyen messzire jutottál, és abban is, hogy megtartsd a lendületedet.

Sok nagy feladat kezelhetetlen. Olyannyira megbénítanak méretükkel és terjedelmükkel, hogy még azt sem tudod elképzelni, hogyan kezdj hozzá. Amikor ilyen feladattal találkozol, fontos, hogy a feladatot kisebb, kezelhető feladatokra bontsd, amelyek elvezetnek a végső célhoz. Ha naponta gyakorolod ezt a képességet, akkor egy hatékony eszközt kapsz a személyes fejlődésedhez.

A személyes fejlődés olyasvalami, amit egész életedben meg fogsz tapasztalni, ezért tudatában kell lenned ennek. Te irányítasz, a változások, amelyeket véghezviszel, értelmesek lesznek, és az életed az általad választott irányba fog haladni. Elkezded majd megérteni, miért hozol rossz döntéseket és miért hozol negatív döntéseket. Csak így tudod igazán befolyásolni a jövődet.