Hogyan hozzuk ki a legtöbbet abból, amit kaptunk! 

A személyes fejlődés a témák széles skáláját öleli fel, a karrieredtől kezdve a kapcsolataidig és az otthoni életedig. Felbecsülhetetlen értékű tippeket is ad, amelyek célja, hogy segítsen összpontosítani arra, hogyan fejlesztheted magad az elégedettséged és boldogságod szempontjából kulcsfontosságú területeken. Akár a munkahelyi készségeid, akár a kommunikációs készségeid fejlesztése érdekel, próbáld ki ezeket a javaslatokat, hogy a saját fejlődésedre összpontosíts.

Próbáld megőrizni a motivációdat, amikor a céljaid eléréséről van szó. Magabiztosnak kell maradnod, és hinned kell magadban. Arra is ügyelj, hogy a feladatra összpontosíts. Ha ez segít, próbáld meg leírni, hogy milyen irányba kell haladnod a kitűzött célok eléréséhez.

KEDVENCEK

Függetlenül attól, hogy hol találod magad a törekvésedben, hogy átalakulj azzá a személlyé, akivé lenni szeretnél a hozzáállásod, viselkedésed, céljaid és érzelmeid tekintetében, ne feledd, hogy folyamatosan ki kell lépned a komfortzónádból. Azzal, hogy kilépsz a komfortzónádból, személyiségként fejlődsz és kockázatot vállalsz, ami végső soron új, a sikered szempontjából fontos tapasztalatokat hoz.

Tanulmányozd a szöveged tárgymutatóját! A tartalomjegyzékek azért készültek, hogy a könyv tartalmát a te kezed ügyébe helyezzék. Bölcsen használva nem csak gyors hivatkozások az oldalszámokra. Kész listák azokról az információkról, amelyeket meg kell tanulnod. Gyakran nézd át a szövegek tartalomjegyzékét, hogy lásd, úgy haladsz-e, ahogyan kellene.

Keress egy bajnokot, aki segít, hogy elkötelezett maradj, és aki bátorít, ha nehézségekbe ütközöl. A bajnokod lehet valaki, aki közel áll hozzád a magánéletedben, egy szakmai fejlődési tanácsadó vagy egy megbízható mentor a munkahelyeden. Ennek a tippnek az a lényege, hogy biztosítson egy erős támogató mechanizmust, amely segít abban, hogy koncentrált és elkötelezett maradj a személyes fejlődési céljaid iránt.

Ismerd fel, hogy milyen kompromisszumokkal jár, ha igent mondasz az embereknek. Minden egyes alkalommal, amikor igent mondasz egy dologra, ezzel - kimondatlanul is - sok más dologra mondasz nemet. Amikor időt szánsz egy dologra, akkor azt más tevékenységektől vonod el, amelyeket elvégezhettél volna. Válaszd azt, hogy igent mondasz a megfelelő célokra az életedben, és automatikusan nemet mondasz a kevésbé fontos dolgokra.

Egyszerre csak egy dolgot csinálj. Sokat beszélnek az egyszerre több feladat elvégzésének képességéről, és a legtöbben meg is tesszük. Azonban sokkal elégedettebb leszel, ha egyetlen feladatba kezdesz bele, és arra az egy feladatra koncentrálsz, amíg be nem fejezed. Így mindennek megadhatod az életedben azt a figyelmet, amit megérdemel.

Az önbecsülésnek minden köze van a jólétedhez és ahhoz, hogy mennyire érzed magad kompetensnek. Vedd körül magad olyan családtagokkal és barátokkal, akik felemelnek, és akik miatt jól érzed magad a bőrödben. Tartsd magad távol mindenkitől, aki verbálisan bántalmaz, vagy egyszerűen csak nem vesz részt abban, hogy jól érezd magad a bőrödben.

Adj vissza bizonyos részeket magadból azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rád - a családodnak és a barátaidnak. Határozd meg azokat a konkrét viselkedésformákat, szokásokat és gondolatokat, amelyek a legjobb tulajdonságaidat és odaadásodat veszik el azoktól, akik a legjobban szeretnek téged, majd tegyél tudatos erőfeszítéseket, hogy kiiktasd ezeket a negatív aspektusokat a jellemedből.

Az alacsony önértékelési problémák gyakran egy ördögi kör részei. Nem akarjuk felhívni magunkra a figyelmet, ezért görnyedünk, és a feledés homályába merülünk. Szakíts ezzel a szokással! Az egyenes állás és a helyes testtartás gyakorlása magabiztos képet sugároz, feszesíti az izmokat, és növeli az önértékelésünket olyan módon, amely azonnal észrevehető önmagunk és mások számára is.

A krónikus szorongás jelentős veszteségekhez vezethet az idő, a termelékenység és az érzelmi stabilitás tekintetében. Az egyik legközvetlenebb módja annak, hogy megállapítsuk, hogy egy probléma megéri-e a törődést, az, hogy mindenekelőtt meghatározzuk, hogy van-e rá megoldás. Ha igen, akkor lépj a következő lépésre: a lehetséges megoldások, nem pedig a lehetséges kudarcok azonosítására. Ha nem, akkor talán némi könnyebbséget jelenthet, ha egyszerűen rájössz, hogy egy probléma, amelyre nincs megoldás, valójában nem is probléma.

Ha valóban fejlődni akarsz, mint személyiség, tanulmányozd a változást. Keresd a változást a környezetedben, és figyeld, hogyan történik. Ha elkezded megérteni a változást, akkor elkezded csiszolni a képességeidet, hogy alkalmazkodni tudj bármilyen helyzethez, és a saját életedben felkészültebb leszel a saját kihívásaiddal való szembenézésre.

Fontos, hogy úgy érezd, van célod az életben. Ezt úgy érheted el, ha mások felé fordulsz, akiknek szükségük van a segítségedre. Ez segíthet abban, hogy elterelje a figyelmedet a saját problémáidról, és segíts valaki másnak az ő problémáin keresztüljutni. Emellett másképp is láthatod a dolgokat.

Mint korábban említettük, a személyiségfejlesztés olyan széleskörű információkat foglal magában, hogy nehéz lehet egyszerre csak egy elemre összpontosítani. Alkalmazd az ebben a cikkben található javaslatokat, hogy elindulj a saját személyiségfejlesztő utadon, és meglátod, milyen változást tudsz elérni a saját életedben.