Horgászati tippek, hogyan fogjon több halat!

 

Szeretett volna horgászni, de mindig is halogatta? Úgy érzi, hogy ha időnként halat fogna, akkor spórolhatna egy kis pénzt? Nos, akkor ne keressen tovább, mert az ebben a cikkben található tippek segíthetnek a szabadidős horgászat elkezdésében, és megtanulhatja, hogyan lehet sikeres a horgászatban.

 

A halak vándorlásának megértése segíthet abban, hogy tudja, mikor kell felfelé, és mikor lefelé horgászni. Ahhoz, hogy a halak előtt maradjon, tavasszal dobjon felfelé. Az őszi szezonban a halak az ellenkező irányba mozognak, ezért horgásszon lefelé.

 

Amikor először kezd horgászni, fontos, hogy tudja, hol kezdjen horgászni. A sekély vízben kell kezdeni, majd fokozatosan haladni a mélyebb vizek felé. Próbáljon meg egy kis tóban kezdeni, szemben egy nagy tóval. Kezdetben kisebb halakat foghat. Ez segíteni fog a nagyobb halakhoz való feljutásban.

 

Az időzítés az egyik legfontosabb szempont, amit meg kell értenie horgászat közben. Kutassa fel a különböző mintákat, hogy mikor jelennek meg bizonyos halak a vízben, hogy a legjobb helyzetbe kerüljön az eredmény maximalizálásához. A horgászat során a legfontosabb tényező a környezet megértése, amelyben horgászik.

 

A horgászat közbeni siker javítása érdekében kerülje a "forró pontokat" vagy a zsúfolt horgászhelyeket. Nagyobb valószínűséggel foghat halat olyan vizeken, amelyeket nem kavarnak fel más hajók. Ha mások közelében kell horgásznia, használjon más típusú vagy színű csalit, hogy ajánlatát vonzóbbá tegye.

 

Ügyeljen arra, hogy olyan horgászbotot vásároljon, amely nagyon kényelmes az Ön számára. Ha nem kényelmesen tartja a botot és nem tud vele manőverezni, akkor nem valószínű, hogy sikerrel fog vele halat fogni. Általános ökölszabály, hogy a bot magassága az Ön magasságához hasonló legyen. A súly személyes preferencia.

 

Ha süllőt használ, és nehéz zsinórral horgászik, győződjön meg róla, hogy a süllő éles és erős horoggal rendelkezik. Tartsa távol magát a finom drótból készült horgoktól, mert a sügérek könnyen kiegyenesítik ezeket a horgokat. Könnyű zsinórral való horgászatnál használhat vékony drótból készült horgokat, mert ezek jobban alkalmasak a lágyabb horogkötésre.

 

Amikor a folyóba vagy tóba dobja a zsinórt, győződjön meg arról, hogy megfelelő távolságot biztosít, különösen akkor, ha még új a horgászatban. A horgok könnyen fennakadhatnak a fákon, bokrokon, villanyvezetékeken vagy más, a fejünk felett lévő tárgyakon, ami azt jelentheti, hogy elveszítjük a horgot és a csalit. Mindig olyan helyről dobjon, ahol bőven van hely.

 

Gondoskodjon arról, hogy horgászcsónakja a tavasz beköszöntével ne álljon üzemképtelenné, ha vigyáz az akkumulátorára. Amikor nem használja, tartsa az akkumulátort száraz helyen a garázsban vagy a pincében. Kerülje azonban, hogy az akkumulátort közvetlenül betonra helyezze, mivel ez bizonyítottan csökkenti az akkumulátor élettartamát.

 

Mindig nézze meg az időjárás-előrejelzést, mielőtt horgászni indul. Egyes időjárási viszonyok lehetetlenné teszik a horgászatot. A borult időjárás a legjobb idő a horgászathoz. A halak gyakrabban merészkednek ki a víz különböző területeire, ha a ragyogó nap nem hatol be a vízbe.

 

Ha édesvízben horgászik, keresse a lehullott törmeléket. A cattails, a vízben lévő fatörzsek és a liliomfák nagyszerű búvóhelyeket biztosítanak a halak számára, ezért általában nagyszerű horgászhelynek felelnek meg. Csak győződjön meg róla, hogy a víz, amelybe behúzza a csónakját, nem túl sekély, különben a végén még elakadhat.

 

Most, hogy megértett néhány módszert a sikeres horgászathoz, magabiztosabban fogja érezni magát, amikor horgászni indul. Csak ne feledje, hogy több információ van, mint ami ebben a cikkben szerepel, ezért mindig legyen résen, hogy új dolgokat tanuljon.